Over onsadmin

Sinds 1997 worden er bij familie De Beck paarden gemolken. Het paard en de melkmachine bevonden zich eerst in de vroegere koestal op de oude boerderij, maar al snel werd er een nieuwe stal gebouwd voor de uitbreiding van onze paardenmelkerij. Omdat wij dicht bij onze klanten staan hebben wij veel kennis verworven over het gebruik van paardenmelk en de werking ervan. Wij streven ernaar om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren en te helpen waar we kunnen. Vandaag kan u op het bedrijf naast paardenmelk ook afgeleide producten zoals verzorgingsproducten, likeur en dergelijke ontdekken. Op regelmatige basis wordt de kwaliteit van onze paardenmelk in een erkend labo gecontroleerd. Zo zijn we steeds zeker dat wij een gezond en veilig product kunnen afleveren.

DSC_0064a       

Het welzijn van onze paarden vinden wij ook ontzettend belangrijk. Een paard is een sociaal en edel dier en zo leven ze ook op ons bedrijf. Al onze paarden krijgen een uitgebalanceerd dieet van vers gras, hooi, biet en een samengesteld voeder. Dit dieet varieert bovendien met de seizoenen en is geheel aangepast aan hun behoeften. In de zomer en wanneer het weer het toelaat gaan onze paarden op de weide, bij koude of slecht weer kunnen ze beschutting vinden in overdekte loopstallen.

Voor paardenmelk zijn er natuurlijk merries met veulens en deze kan je steeds komen bewonderen op onze melkerij. Zeker in het voorjaar, met de pasgeboren veulens is dat zowel voor kinderen als volwassenen een bijzondere ervaring!